logo

Οδοντιατρικός Σύλλογος Κερκύρας


Ψήφισμα Γ.Σ. 14/12/2011

Η Γενική Συνέλευση του Ο.Σ.Κ. ευρισκόμενη σε απαρτία:
• Καταγγέλλει τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών οι οποίες χρησιμοποίησαν ως άλλοθι
- τις ατέρμονες συναντήσεις και τις δήθεν διαβουλεύσεις με ένα άνευρο και ανεπαρκές Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο.
- τις δήθεν επιταγές των «τροικανών» εντεταλμένων των δανειστών μας ώστε:


α) να εκχωρήσουν - στο όνομα μιας δήθεν απελευθέρωσης - το δημόσιο αγαθό και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε επιχειρηματικά εξωιατρικά οικονομικά συμφέροντα, έχοντας ως μοναδικούς συμμάχους όσους ορέγονται την «πλανοδιακή» άσκηση της Οδοντιατρικής, υπό το σαθρό μανδύα της «επιστημονικοφάνειας», οι οποίοι όχι μόνο προδίδουν τα συμφέροντα 15.000 ελευθεροεπαγγελματιών Οδοντιάτρων αλλά ως «λαγοί» της ανίερης διφυούς συμμαχίας τους, προσπαθούν να παρουσιάσουν την κρίση του ημιαπασχολούμενου σήμερα και του εξαναγκασμένου σε μετανάστευση συνάδελφου ως ευκαιρία.

β) να επιβάλλουν μέσω «κουρέματος» των ομολόγων την καταλήστευση των αποθεματικών- καταβληθεισών εισφορών μας στο πρώην Τ.Σ.Α.Υ- σημερινό Ε.Τ.Α.Α., περικόπτοντας συντάξεις, επικουρικά, περιστέλλοντας παροχές περίθαλψης, αυξάνοντας αύριο τις ασφαλιστικές εισφορές, ρίχνοντας στην ανασφάλεια χιλιάδες ασφαλισμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους οδοντιάτρους. Ταυτόχρονα μέσα από συνταξιοδοτήσεις, εν τη απουσία προσλήψεων και εντάξεις στην «εφεδρεία», η οργανωτική υπαλληλική δομή του ταμείου μας, υπό το καταστροφικό κρατικό γραφειοκρατικό μοντέλο διοίκησης, αδυνατεί να εξυπηρετήσει έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες των ασφαλισμένων Υγειονομικών.

γ) να αποβάλλουν ουσιαστικά την Οδοντιατρική από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αδιαφορώντας για τις ανάγκες του Ελληνικού Λαού σε στοματική περίθαλψη, ενώ γνωρίζουν το δημόσιο συμφέρον- ακόμη και από οικονομικής άποψης- έστω από την πρόληψη και την αλληλεξάρτηση στοματικής και γενικής Υγείας. Νομοθετούν με ανεπάρκεια για το σήμερα αδιαφορώντας προκλητικά έστω και για την Υγεία των παιδιών μας.

δ) να οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση ένα ολόκληρο επιστημονικό κλάδο 16.000 λειτουργών της υγείας μέσα από :
- απανωτά φορολογικά νομοσχέδια
- επαναλαμβανόμενες περαιώσεις
- έκτακτες εισφορές
- επαναφορά ξανά και ξανά αντικειμενικών κριτηρίων
- υπερφορολόγηση επαγγελματικών ακινήτων κ.λπ.

Προετοιμάζοντας την μετάλλαξη του ελεύθερου στην κρίση Ιατρού σε υπάλληλο παροχής τεχνικών Υγειονομικών υπηρεσιών, προϊόντος συναλλακτικών σχέσεων επιχειρηματία και καταναλωτή Με αυτοκριτική διάθεση αναγνωρίζοντας τις δικές μας ευθύνες αλλά και αδυναμίες ως επιστημονικός κλάδος, απέναντι στους συναδέλφους και στον Ελληνικό Λαό, όλοι εμείς Συνδικαλιστική ηγεσία (Ε.Ο.Ο. και Ο.Σ.), Πανεπιστημιακή κοινότητα (Οδοντιατρικές Σχολές ) αλλά και κάθε συνάδελφος χωριστά πρέπει έστω και τώρα, να ξαναβρεθούμε με επεξεργασμένες, αποτελεσματικές, κοινωνικά ευαίσθητες θέσεις, μακριά από ευδαιμονικές αγκυλώσεις της τελευταίας 20ετίας, απέναντι στις εναλλασσόμενες πολιτικές ηγεσίες κυρίως των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, καταθέτοντας το δικό μας όραμα, μέθοδο και εργαλεία για τη στοματική υγεία του κάθε Έλληνα, της κάθε Ελληνίδας, για την αξιοπρέπεια του οδοντιατρικού κόσμου.

Αξιοποιώντας τις λειτουργίες και την δυναμική του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, νομοτελειακά οι θέσεις αυτές θα γίνουν αποδεκτές από την κοινωνία και από τους υγιώς σκεπτόμενους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Λαού.

Γι΄ αυτό ζητάμε από τη σημερινή ηγεσία της Ε.Ο.Ο. Ανάληψη διοικητικών πρωτοβουλιών για αναλογική εκπροσώπηση των οδοντιάτρων όλης της χώρας τόσο στην Γενική Συνέλευση όσο κυρίως στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Ανάρτηση πεπραγμένων, διαβουλεύσεων, αλληλογραφίας, εγγράφων και πρακτικών Γ.Σ. και Δ.Σ. στο διαδίκτυο για ενημέρωση καθενός από τους 16.000 οδοντιάτρους για τα τεκταινόμενα στο κλάδο μας σε πραγματικό χρόνο.

Οργανωτικό ανασχεδιασμό λειτουργίας των υπηρεσιών της Ε.Ο.Ο. και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Γενικές Συνελεύσεις με επαρκή χρόνο για δημοκρατικό διάλογο και συμμετοχή όλων των συναδέλφων .

Κυρίως όμως ζητάμε από το Προεδρείο της Ε.Ο.Ο. να αναλάβει τις ευθύνες του και να συγκαλέσει άμεσα ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για την τύχη του Οδοντιατρικού κλάδου.OSKerkyras.gr © 2012 - built by crossbow